onsdag 2. januar 2013

Baby-selbuvotter


Med ny "daglig leder" i hus er det kjekt med håndarbeidsprosjekter som er litt mindre i omfang og kompleksitet, slik at man faktisk kan få ferdigstilt et prosjekt i innimellom slagene ;) Med vintersesongen på trappene, startet jeg i tidlig høst på mine første mini selbuvotter til lille gullet. Første votten ble ferdig på ca 2 dager, og ble ferdig dagen før termin. Neste vott tok 6 uker å ferdigstille av naturlige grunner ;)
Lagde par nummer to til "tantebarnet" mitt i Stavanger på 9 mnd, som fikk et blått par i julegave, så dette er et innertiertips på gave om du har smått i familien/vennekretsen :)

**************************************************
Denne oppskriften er kjempegøy, og relativt enkel å strikke hva mønster angår. Her kan du se hvordan man strikker med to farger. Det jeg lærte underveis er å passe på å gi nok slakk i føringen av tråden bak mønsteret iom at det er såpass tynt garn, samt felle vridd på høyre for og bakside når man starter fellingen hvis man feller av ved å strikke to sammen.  

Størrelse: 3-9 mnd
Garn: Babyull
Pinne: 2.5 (jeg har brukt 3 pinner for dette mønsteret, 1 pinne på hver side)

Legg opp 44 masker, strikk vrangbord (1 rett, 1 vrang) hvor rettmaskene strikkes vridd. Strikk til vrangborden er 5-7 cm. 
Start deretter på mønsteret og følg dette. 


Kilde: http://gratisoppskrifter.poppyfield.net/?p=33

Mønsterforklaring: 
x - strikk i kontrastfargen
/ Strikk to sammen i kontrastfargen
\ Ta en maske løst av, strikk den neste masken i kontrastfargen, dra den første masken over (evt. vri to sammen)
Blank rute - grunnfarge
Grå rute - ikke del av mønster

Arbeidet er så vidt i gang:

Lykke til :) 
Link gjerne til egne produksjoner i kommentarfeltet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar