Nå som høsten sakte men sikkert sniker seg innpå oss, kjenner jeg lysten på varm, lun og litt spicy mat. En storfavoritt her i huset er ovnsbakt chorizogryte.. Den funker som fjell i hverdagen, og kan tilpasses til det man har for hånden av ferskvarer.
For litt fyr og flamme for smaksløkene, følg denne enkle oppskriften:
- Skjær opp 2 ferske chorizopølser og fres i panna med litt olje
- Skjær opp 3 kyllingfileter i biter, og fres sammen men chorizopølsen
- Ha oppi 1-2 finhakkede ferske chili og 3 fedd hvitløk
Kutt følgene opp i chunky biter og bland sammen i ildfast form:
- 2 røde paprika
- 3-4 tomater
- 2 løk
- 1 pk sukkererter
- 3-4 stenger selleri
- 4-5 kokte poteter (kan sløyfes, kok ris i stedet).
- 1/2 squash
- 5-6 ferske champignonger i skiver
Bland kjøttet med grønnsakene, og hell over god olje
(gjerne med smak - chilli, hvitløk etc), og salte/pepre etter smak.
(gjerne med smak - chilli, hvitløk etc), og salte/pepre etter smak.
Stekes på 200 grader i ca 30 min, eller til grønnsakene er møre.
Bon appetit!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar