tirsdag 11. september 2012

Chorizo-cha-cha-cha på kjøkkenet!

Nå som høsten sakte men sikkert sniker seg innpå oss, kjenner jeg lysten på varm, lun og litt spicy mat. En storfavoritt her i huset er ovnsbakt chorizogryte.. Den  funker som fjell i hverdagen, og kan tilpasses til det man har for hånden av ferskvarer.

For litt fyr og flamme for smaksløkene, følg denne enkle oppskriften:

  • Skjær opp 2 ferske chorizopølser og fres i panna med litt olje
  • Skjær opp 3 kyllingfileter i biter, og fres sammen men chorizopølsen
  • Ha oppi 1-2 finhakkede ferske chili og 3 fedd hvitløk
Kutt følgene opp i chunky biter og bland sammen i ildfast form: 
  • 2 røde paprika 
  • 3-4 tomater
  • 2 løk
  • 1 pk sukkererter
  • 3-4 stenger selleri
  • 4-5 kokte poteter (kan sløyfes, kok ris i stedet).
  • 1/2 squash
  • 5-6 ferske champignonger i skiver
Bland kjøttet med grønnsakene, og hell over god olje
(gjerne med smak - chilli, hvitløk etc), og salte/pepre etter smak. 
Stekes på 200 grader i ca 30 min, eller til grønnsakene er møre. 

Bon appetit!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar