Mange har anbefalt meg å fylle fryseren med litt bakverk før lillesnuppa kommer, slik at jeg lett kan ta opp noe å mumse på når vi får barselbesøk de neste månedene. Som sagt så gjort, og siste tilskuddet til fryseren ble utrolig digge Bananmuffins!
*
Ideen fikk jeg etter å selv ha vært på barselbesøk hos skjønne Thea, som disket opp med en herlig lunsj (hjemmelaget tunfisksalat, jordbærsyltetøy og brød for å nevne noe), samt deilige bananmuffins med hvit sjokolade.. Yum. Når tilfeldighetene hadde det slik at jeg selv hadde noen bananer liggende i kjøleskapet som har hatt sin storhetstid og dermed perfekt modnet for å bake med. Myke og fine, med masse god smak! (Jeg liker selv ganske så grønne bananer, så når de blir småbrune blir de ofte liggende.. og liggende.. og liggende.... Muffins = en perfekt måte å benytte seg av de på!). De smakte så godt at tre (!) stykk på mystisk vis har endt opp i munnen min, så denne oppskriften må jo bare deles!
√ 150 gr smør/margarin
√ 2 dl sukker
√ 4 egg
√ 3 modne bananer
√ 1 ss sitronsaft
√ 4 dl. hvetemel
√ 2 ts bakepulver
Valgfritt:
√ Grovhakket mørk/hvit sjokolade
√ Hakkede valnøtter (passer supert med banansmaken, og gir god tekstur!)
Fremgangsmåte:
- Rør smør og sukker sammen, hvitt og lett
- Rør inn eggene, ett og ett
- Mos bananene og tilsett sitrondråper - ha oppi blandingen
- Sikt i mel/bakepulver
- Tilsett evt. sjokoladebiter/valnøtter
- Fyll muffinsformer 3/4 fulle
- Stek på varmluft, 200 grader i ca. 15 min
Og bonus er jo den deilige bakelukta som brer seg i huset..
#Høstkospåhøytnivå :)
ENJOY!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar